Asbest – en fara i ditt hem: Vad du behöver veta

31 januari 2024

Asbest är ett material som har använts länge, och det har sina fördelar, men det kan också vara farligt om det inte hanteras på rätt sätt. Låt oss prata om asbest, dess risker och hur du kan vara säker.

Asbestsanering handlar om att säkra att ditt hem eller arbetsplats är tryggt från asbestens risker. Det är särskilt viktigt i äldre byggnader, speciellt de som byggdes innan 1979 då användningen av asbest var mindre reglerad. Asbest har använts i en mängd produkter som takplattor, isolering, golvbeläggningar och till och med i murbruk.

För att se en mer komplett lista läs här om var man hittar asbest i hemmet.

Asbestens olika former: Vad du behöver förstå

Asbest kan komma i många olika former. Det kan vara fritt eller bundet till andra material. Produkter som innehåller sprutasbest är extra farliga, då de innehåller höga koncentrationer av asbestfibrer.

Proffsen på asbesthantering

Om du misstänker att det finns asbest i din fastighet, behöver du proffs för att hantera det säkert. UAMS AB är en saneringsfirma som du kan lita på för asbestutredning och sanering i Stockholm, Mälardalen och Uppsala. Deras experter har omfattande erfarenhet och kan genomföra noga utredningar för att identifiera asbestrisker och säkra ditt utrymme.

Säkerhet först: Rätt asbestsanering

Att hantera asbest är inget du vill göra på egen hand. Det kräver utbildning och rätt utrustning. Om du försöker hantera asbesthaltiga material utan rätt kunskap kan det bli farligt. Anlita en saneringsfirma som tar säkerheten på allvar och följer alla nödvändiga säkerhetsåtgärder för att säkerställa en trygg och effektiv asbestsanering.

Asbestutredning och sanering

Om du misstänker asbest i din fastighet eller behöver hjälp med asbestutredning och sanering, tveka inte att kontakta en välrenommerad saneringsfirma som fått goda omdömen från tidigare kunder.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

RING OSS

0200-77 55 77
crossmenu